MindFrame Embrace

Мисълта е невероятно силен човешки инструмент. Тя е енергия, която прониква във времето и в даден момент се материализира във физическия свят.

Най-могъщия закон на Вселената , “Закона на привличането” гласи, че сходните неща се привличат. Следователно нашите мисли привличат подобни на тях случки и събития. Мислите са основата на всичко, което се проявява в живота ни.

Ако всеки осъзнаваше колко градивна или разрушителна сила има мисълта, със сигурност щеше да ги подбира с по-голямо внимание.
Всяка една мисъл върху, която се съсредоточаваме рано или късно се превръща в реалност. Ето защо е толкова важно позитивното мислене. То променя живота ни само и единствено към по-добро. Когато се съсредоточаваме към негативните неща в живота, към липсата, нямането , нещастието ние привличаме още повече деструктивни неща в нашата реалност. Всичко, за което мислим достатъчно дълго и настойчиво в даден момент става част от умствените ни процеси и налага влияние и въздействие върху нашите нагласи, поведение и живот.

Когато виждаме нещо, което искаме си казваме: “Искам го”, по този начин го привличаме в живота си чрез мисълта и вниманието, което насочваме към него. Когато обаче обръщаме внимание на неща, които не искаме си казваме: “Не, не искам това в живота си.”, но самото ни внимание към него отново го привлича в живота ни. Това е така защото във Вселената няма изключване, тя не разграничава “да” или “не”. Ти просто го включваш в своята вибрация чрез мисълта си и ако се задържи достатъчно дълго в мислите ти, вселената ще го прояви в живота ти.

Насочвайте мислите си към нещата, които искате да извикате в живота си. Бъдете позитивни колкото и да е трудно. Научете се да различавате хубавите от разрушителните мисли и щом усетите, че някоя негативна мисъл ви навестява се опитайте веднага да я замените с някоя хубава. Не я оставяйте да се застоява дълго в ума ви. Ако се научите да контролирате и избирате мислите си ще видите как всичко около вас ще се промени към по-добро. Защото подобното привлича подобно и човек е това, което мисли.

“Учителя Петър Дънов винаги е казвал, че с мисълта си ние привличаме добра или лоша съдба. Това, което желаем, ще дойде; онова, от което се страхуваме, също ще дойде. И в двата случая интензивната ни мисъл действа като магнит и притегля подобни на нея сили. Защото такъв е основният закон: мислите, които изпращаме навън, се връщат след време към нас като бумеранг. Ето защо е необходимо да трансформираме лошите си мисли в добри, а това става, като „държим в ума си мисълта за Бога”. (Не този Бог, който всички знаем, а Бог който е вътре в нас).

Според Учителя всеки от нас е ученик във Великото Училище на живота и основната ни задача е да извисим съзнанието си и усвоим „правата мисъл”. „Прилагайте мисълта си да постигнете своите желания”, казва Дънов, напомняйки ни, че сами творим собствената си реалност. – Петър Дънов: За силата на мисълта “

Автор
Л. Илиев