tumblr_lh7g445nqv1qgygc7o1_500

Често ми се случва да се чувствам енергийно блокирал и физически и емоционално. Това със сигурност не е нормалното състояние, в което искам да бъда. Но понякога се случва поради ред външни фактори, които по един или друг начин ми влияят.

Има няколко начина да се освободите от тези безполезни мисли и неприятни състояния, които блокират енергията ви.

1. Определете си намерение

Понякога забравяме да правим най-простите и ефективни неща за да се освободим от негативната енергия и притесненията. Настройка на намерението е един чудесен пример за това. Както Уейн Дайър пише:

„Когато сте свързани към силата на намерението, където и да отидете, и всеки, който срещнете, е засегнат от вас и енергията, която излъчвате. Когато се превърнете в силата на намерението ще видите как мечтите ви се сбъдват почти магически, и ще видите как създавате огромна вълна от енергийни полета, единствено с вашето присъствие.“

Така че определете намерението си за да от блокирате енергията в душата си и позволете на Вселената  да ви помогне да станете по-балансирани, и по-щастливи, което всъщност е естественото състояние на духа.

2.  Медитирайте

Отделете поне по 15 минути на ден за да потънете в тишината и да изпразните съзнанието си от всичко. Да дадете почивка на тялото, емоциите и ума от всички тревожни мисли. Не е нужно да заставате в определена форма за да медитирате. Всяко състояние без мисъл е форма на медитация. Просто седнете удобно, дишайте и се опитайте да изпразните съзнанието си от всякакви мисли, за толкова дълго колкото можете.

3. Усмихнете се 

Намерете или правете нещо, което ви кара да се усмихвате всеки ден. Може да бъде всичко от удоволствието да изпиете чаша вино до това да прегърнете домашния любимец, да четете книга, да обядвате с приятели и т.н. Няма значение какво е стига да е нещо, което наистина ви кара да се усмихвате щом го видите или направите.

Има още редица начини да позволите на енергията да потече във вас в правилната си форма. Всеки сам намира начини за презареждане, аз само ви предлагам няколко, с които да обогатите списъка си. Важното е да правите това, което ви кара да сте щастливи и в мир със себе си. Веднъж щом преминете на позитивната страна ще бъдете в състояние да привличате още повече идеи и действия, които да ви помогнат да освободите душата си от ежедневните блокиращи мисли.