85aB3E74ekfBEfFL3Rbr

Законът за Привличането гласи: Сходните неща се привличат. Поговорката „с какъвто се събереш, такъв ставаш„, всъщност говори за Закона за Привличането. Виждаш проявленията му всеки ден. Например, събуждаш се в лошо настроение и след това през целия ден нещата вървят все по-зле, докато накрая си казваш „по-добре да не бях ставал от леглото„. Виждаш проявленията му в обществото – прави впечатление, че онзи, който най-много говори за болести, е болен, а онзи, който говори най-много за успех, преуспява.

Действието на Закона за Привличането е очевидно, когато настроиш радиото си на 630MHz и очакваш да чуеш станцията, която предава на 630MHz, защото знаеш, че настройката на радиоприемника и честотата на сигнала, който искаш да уловиш, трябва да съвпадат. Когато започнеш да разбираш – или по-точно, когато започнеш да си спомняш – мощният Закон за Привличането и свидетелствата за действието му в света ще станат очевидни, защото ще започнеш да виждаш връзката между това, за което мислиш, и това, което се проявява в живота ти. Нищо не идва в живота ти просто ей така. Ти привличаш всичко. Без изключение. Законът за Привличането откликва на мислите ти във всеки един момент.

Затова не е преувеличение да се каже, че ти създаваш собствената си действителност. Всичко, което преживяваш, е дошло при теб, защото Законът за Привличането откликва на мислите, които излъчваш. Независимо дали си спомняш нещо от миналото, наблюдаваш нещо от настоящето или си представяш нещо за бъдещето, мисълта, върху която си съсредоточен сега, активира в теб определена вибрация и Законът за Привличането й откликва.