NDW-720x340

Само когато не очакваш одобрение отвън, можеш да бъдеш господар на себе си

Ако си представиш, че контролирането и насочването на твоите мисли е най-висша форма на молитва, ти ще започнеш да мислиш само добро и праведно. Няма да се отдаваш на негативност и мрак, дори ако си потопен в него. И в моменти, когато всичко изглежда безнадеждно – и особено в такива моменти – ще виждаш само съвършенството. Ти отново и отново се връщаш към това.

Зная, че гледате на нещата по този начин и затова те стоят така за вас. Защото единственото, което си остава вечна истина, е, че винаги ще ви се дава преживяването, което вярвате, че ще ви се даде.

Така, когато твърдите, че не можете да бъдете на две места едновременно, значи не можете, но ако сте уверени, че можете да бъдете навсякъде, където пожелаете със скоростта на своята мисъл и можете да се изявите във физическа форма на повече от едно място в даден момент, тогава ще успеете да го постигнете.

Бог не се стреми да докаже Себе Си на никого. Бог няма нужда да се доказва. Бог Е и това е факт. Онези, които познават себе си и знаят, че са Едно с Бога или преживяват Бога вътре в себе си, не се стремят да докажат това на когото и да било, а още по-малко на себе си.

Няма друго „Време”, освен сега. Няма друго „място”, освен тук. Тук и Сега е всичко, което Е . Но вие избирате да преживявате Великолепието.

Няма къде да се отиде. Няма какво да се направи. И няма кой „да бъдеш”, освен този, който си в настоящия момент. И истината е, че няма пътуване. Ти си в самия този момент това, което се опитваш да бъдеш. Ти си в самия този миг там, където се опитваш да отидеш.

Из “Разговори с Бога” от Нийл Доналд Уолш.