Syringe with drugs for diabetes treatment

Ето как започна всичко 🙂

Датата е 21.05.2018 от няколко дена имах болки в гърлото и в крайна сметка се реших да отида до личният ми лекар. Седмици наред бях затрупан от работа и не можех да си позволя да отсъствам от офиса дори и 20 минути за това се обадих и си запазих час. Бях твърдо решен да не се бавя и просто да му кажа да ми изпише нещо за гърло от типа на хапчета за смучене или сироп. Влязох , прегледаме и измърмори нещо под носа си и каза: -Левен искам да направим кръвни изследвания. Учудих се и казах Защо? Нали гърлото ми е възпалено само или нещо ви притеснява ? Просто ми дайте нещо за гърло.A той се усмихна и ми каза -ДА Левен, така е но не съм ти правил пълни кръвни изследвания от близо 2 години. Написа ми направление за пълни кръвни изследвания, както и рецепта за лекарства за гърлото. Подадеми ги и ми каза -Левен искам след около седмица, когато гърлото ти се оправи да направиш изследванията, както си му е реда сутрин гладен жаден и да ми донесеш резултатите.

Ядосах се малко но си казах, така да е за мен беше важно да се върна възможно най бързо в офиса. На 29.05.2018 късния следобед се сетих, че трябваше да направя изследванията, бях ги забравил напълно. След като и гърлото ми беше наред и в офиса всичко вървеше добре реших на следващата сутрин да отида за да ги направя. На сутринта отидох до лабораторията и ми вземаха кръв казаха ми, че резултатите ще са готови след 14:00 часа, което ми беше ясно и за това се запътих за работа. В 14:30 часа отидох до лабораторията да си взема изследванията. Сестрата излезе и ме погледна след което каза -Момче как си ?, учудих се и понеже бяхме 4–5 човека, които чакахме за резултати. Помислих, че говори на някой зад мене но тя се приближи и ми каза -Левен сте вие нали? погледнах я и казах „Да“ а тя отново ме попита -Как си ? И ми подаде листчето с резултатите. Усмихнах се и казах „ Ок съм защо ?”, а тя ми върна -Ами …. Глюкозата, позволих си да погледна резултатите, аз и отговорих “Какво за нея ?” , за бога дори незнаех какво е глюкоза …….. , а тя отговори, че лекуващият ми лекар ще ми каже. Взех листа и вървейки към колата го погленах естествено не разбирах какво значат всички написани там кодове цифри и т.н. но все пак от лично любопитство исках да видя. Намерих резултата ГЛЮКОЗА и срещу него пишеше „Резултат 24.8 mmol – мъже от 3.6mmol до 6.4mmol” естественно притесних се и тръгнах към лекаря ми , за мой късмет нямаше чакащи и влязох веднага. Дадох му ги и след 1 минута той ме погледна и ми каза – -Левен ако не е станала грешка, трябва да те хоспитализирам. Попитах го много ли е зле, а той ми върна – -Ако не е грешка ДА доста нарича се „ДИАБЕТ, но спокойно има лечение. Успокоих се и се зарадвах защото за мен лечение беше седмица две с някакви лекарства, а не цял живот. След което последваха въпроси от типа на уринираш ли често, пресъхва ли ти устата, пиели ти се вода , усешташ ли замаяност и докато ми ги задава повдигна блузата ми и ми погледна корема, а там от 4 5 месеца бяха започнали да се появават гъбички около пъпа ми и нагоре към гърдите. Видя ги и ме попита дали съм ги видял, след което му отговорих, че знам за тях и съм ги забелязал преди месеци но смятах, че са от топлото тъй като доста се потях, а той ми върна, че за гъбичките идеалната среда са високата захар. Отговорих и на другите му въпроси , споделих и това, че ставам по 2 даже 3 пъти вечер да уринирам , че пия много вода защото устата ми е постоянно пресъхнала и също така между 11 сутринта и 15-16:00 часа ми се вие свят и виждам на моменти замъглено. Погледна ме и ми каза, че иска да направим тест за обременяване с глюкоза + изследване за гликиран хемоглобин за да потвърдим и да видим че грешка няма. Незнаех нито едното, нито другото но силно в себеси вярвах, че това е грешка. При теста за обременяване се дава кръв 3 пъти в деня като преди това ти дават да пиеш около 230 мл сироп съдържащ 75 грама глюкоза(ГАДОСТ).

При изследването „Гликиран хемоглобин“ или наричан по друг начин „Кошмарът на Диабетиците“ се взема кръв и реално то показва 2 – 3 месеца назад как ви се е движело нивото на кръвната захар. При стойности до „6%“ човек е напълно здрав, при стойносто между „6% – 7% „ се счита „ПРЕДИАБЕТ“ а от 7% нагоре се поставя диагноза „ДИАБЕТ“ (процентните стойности варират при всяка лаборатория за това споделям стойностите на лабораторията която аз посещавах и както на мен ми бе обяснено) . Та да се върнем на първото изследване „обременяването с глюкоза“. Вземаха ми кръв 3 пъти в деня съответно в 8:30 сутринта в 12:30 наобед и в 16:30 след обед , резултатите бяха трагични сутришното вземане 19mmol, обедното 22mmol и следобедното 20mmol. Не можех да повярвам, че това се случва на мен. Излязоха и резултатите от Гликирания хемоглобин и какво да видя 12.2% ………. е сега вече се сринах, незнаех какво се случва не бях на себеси. Никога през живота си не съм си мислел, че ще ми се случи такова нещо, дори нямах познати и приятели с такъв проблем и незнаех какво ще правя. Лекарят ме успокой и ми каза не се притеснявай живее се, бъди благодарен че доста фармацефтични компании работят и се грижат за вас. Погледнах го и си казах на ум „НАС „ ? и той продължи -Ще пробваме първо с хапчета и след месец искам пак да направим иследванията за да видим как се движиш и ако разбирасе съм добре лекарствата са доживот. Попитах го, а ако не вършат работа лекарствата какво ? А той ми каза да не мисля за това нека първо да опитаме с лекарства, и ми написа рецепта за хапчетата, които да купя. Даде ми и инструкции как да ги пия и ми набута в ръцете една книжка с диети и начин на хранене за диабетици, и така Левенчо излезе от аптеката с една торба химия която преспокойно му стигаше за месец.

4.07.2018 Един месец поглъщане на химии, 1 месец болки в корема и 1 месец разстройство и диария, и куп странични ефекти. Направих си изследванията и ето ги и резултатите 18.6 mmol …… просто нямах думи, нямаше никакъв ефект от лекарствата. След като занесах иследванията на личният ми лекар той каза, че нещата не са добре и, че ще трябва да ми даде направление за ендокринолог и да се интересувам кой е добър и да отида при него. Попитах го да ми препоръча някой, а той отвърна, че незнаел и не искал да се нагърбва с това да ми казва при кой да отида. Прибрах се и цял ден търсех в интернет добър Ендокринолог. След един ден търсене по форуми и гооглене намерих някакво „светило“, те нали така се наричат всички добри лекари“СВЕТИЛА“, имена няма да споменавам, че да няма сърдити, запазих час и отидох след броени дни на запазения от мен час. След 15 минути разпити за семейството ми кой как , защо , какъв е и дали е страдал от диабет „светилото“ определи, че го имам наследсвенно и ми каза няма как трябва да определим каква доза ИНСУЛИН трябва да си бия на ден че дори и 2 на ден. Гледах в една точка и отново не можех да повярвам, хем ми беше смешно хем бях шокиран. Набутами и той някакви книжки в ръцете какви храни трябва да ям и как трябва да потготвя съпругата ми за храната и начина на приготвяне на храната и ми каза да отида след 5 дена за да уточним дозите и как и от къде мога да ги набавям. Излязох от кабинета и се обадих на съпругата ми споделих и всичко казано от „светилото“, между другото личният ми лекар бе ме инструктирал след срещата с „Ендокринолога“ да се отбия при него и да му кажа какво се е случило и какво лечение ми е назначил. Направих го, отидох и споделих и на него, а той ми каза примири се това е положението. Ядосах се на себеси на него на целия свят и просто изригнах като вулкан и казах няма да се бода и няма да вземам повече лекарства. Казах му че ми писна и точка. Думите му бяха „като ми дойдеш догодина мъртъв ще видиш“ ок отговорих ще видя и излязох.

След още един месец започнах да се чувсвам по зле купих си глюкомер за да си меря кръвната захар но не вземах и лекарства промяна нямаше 17mmol, 25mmol,22mmol,19mmol и така си ходеше нагоре надолу бодях се на всеки час за да меря но промяна нямаше, една от сестрите ми работи в Истанбул-Турция в известна частна болница толкова известна че звезди като Анджелина Джоли и др. я бяха посещатавали и ползвали услугите и. Това ми беше последния вариант, казах си нашите лекари тук не разбират ще отида при големите риби, големи големи колко да са големи, след като ме накараха и те да направя иследвания и ги видяха, за 10 мин. Ми назначиха програма как и колко инсулин да си бия. Вече бях смазан но се държах пред хората малко от приятелите ми знаеха и това допълнително ме натоварваше. Но въпреки това пак отказвах да мина на инжекции инсулин, съпругата ми и сестрами ме умоляваха да приема всичко и да започна да си бия инсулинови инжекции но нещо вътре в мен ме спираше или можеби просто не можех да повярвам още че това се случва на мен.

На 28.08.2018 случайно се чух със стар приятел-колега, които не бях чувал от близо година повода беше „Криптовалутите“, тъй като имам някакви познания за тях той ми звънна да разбере дали има нещо ново и как се движат там нещата,казах му че не съм се интересувал от няколко месеца тъй като имам малко личен проблем с идеята да му затворя по бързо телефона понеже не ми беше до него и до каквото и да е. Но той настоя да му споделя и просто не му се затвареше телефона и очевидно му се говореше, в началото не исках но накрая му споделих,след което той се засмя по телефона и ми каза -*Мартин нали го знаеш?

(*Мартин с който рабоех преди година беше ми продуктов мениджър на една от фирмите с който работех и се бях скарал с него ужасно много и дори спряхме да работим заради тези постоянни караници, не можех да го понасям и не можех да работя с него и за това се разделихме)

аз го попитах кой Мартин а той пак с кикотене ми отговори -Бившият ти продуктов и продължи да се смее по телефона, казах му Ивайло не е смешно кажи какво за него и той продължи каза ми, че той е бил така като мен с високи стойности на захарта и че за 9 месеца близо година се е оправил без лекарства и с ядене само на месо и салата,и ми каза звънни му той ще ти каже точно как и дори ще се зарадва че му звъниш и естественно се смееше сякаш за него е божа работа. Попитах го Ивайло как да му звънна ние с него се карахме продължение на 1 година и сега да му звънна и да му кажа , че съм с висока захар и да му искам съвет, „изключено“ казах НЕ . Ивайло продължи и каза “Левен звънни му ще ти помогне остави какво е имало между вас”, и продължи да се смее и да ме успокоява. И така след 3,4 часа мисли, че трябва да звънна на човек които не можех да понасям и трябваше да се надявам че този човек ще ми помогне. Е направих го обадихму се бях сринат гласът ми трепереше а Мартин естественно си беше както винаги бе с самочувствие и сърдит, поисках от него само 2 мин за да му обясня какво се случва и след като ме изслуша ми каза -Така ще ти кажа какво трябва да направиш,НО ако смяташ да ми губиш времето и да не ме слушаш няма смисал да говорим. Зарадвах се и му казах как няма да те слушам нали за това ти се обаждам за да ми дадеш съвет и да ми кажеш ти как си се излекувал, поговорихме си ,обясни ми какво да ям и какво да не ям, прати ми 2 – 3 линка с обяснение как и какво да правя основна част от което споделям тук : https://www.bg-mamma.com/?topic=721816 и ми каза ако спазваш всичко това и се успокоиш малко и на работа ( понеже ме знаеше какъв кибрит съм ) нещата ще се оправят и захарта ще падне.

На 1.09.2018 започнах режима, спрях кока-колата и соковете (кока кола пиех по 1 литър на ден и още толкова бира) спрях въглехидратите или по-скоро гледах да са до минимум, преди това не закусвах и рядко обядвах, а ако обядвах то бе мазни баници или тестени закуски,вечер пици сандвичи или пак така наречения JUNK FOOD. Започнах да се храня по стриктен определен начин минах само на мазнини бях 86кг. Хранех се сутрин, обед, след обед, вечер с истинска за мен храна. Когато започнах режима, всеки ден започнах да тичам в парка по 30 мин на ден и разбирасе гледах на работа да не се ядосвам толкова много, след 15.09.2018 започнах да си меря захарта с глюкомера и какво да видя 14mmol, 12,mmol, 15mmol, за 15 дена резултати. Висока е да, но вече числа като 20 ,22, 25 ги нямаше. След още месец някъде вече беше 8mmol, 10mmol, 9mmol. И теглото ми 70кг 72кг това за близо 45-50 дни и свалих 12-14кг. Радвах се много за резултатите ми, и реших да си направя отново иследването „гликиран хемоглобин“ ако не помните и да не се връщате на горе резултата ми от първото иследване бе 12.2% ,а нормата на изследването е до 6% сте ОК,от 6% до 7% се води предиабет, и от 7% нагоре се дава диагноза ДИАБЕТ. И тъй като иследването връща 3 месеца назад изчаках да минат 3 месеца, от както съм на режима и така да го направя. Към края на ноември глюкомерът ми отчиташе стойности от типа на 5mmol, 4.5mmol 5.2mmol, и на моменти 2 часа след храна между 7mmol и 8.5 mmol.

1.12.2018 ми взеха кръв за „гликиран хемоглобин“ 13:50 часа вече бях под пара притеснен и очакващ с нетърпение резултатите не минаха и 5 мин. И излязоха „резултат 5.7%“, какво да ви кажа няма да ви лъжа почнах да скачам и да викам от радост като откачен веднага започнах да въртя телефони да се обаждам на близки и познати естественно и на Мартин на които ужасно благодаря за всичко. Отидох и при един от многото лекари при които бях за да покажа резултата, а той след като го погледна ме помоли като излизам да кажа на следващия пациент да влиза. Пиша това за да споделя с вас как се чувствах и понеже в блога ми искам да пиша неща свързани с живота ми това е поредното ми учение дадено ми от живота и вселената за което благодаря.

Пиша това днес 9.07.2019 в момента съм 62кг. Захарта ми се движи между 3.9mmol. И 7.7mmol. Чувствам се много добре и много лек естественно без грам лекарство :)))))) още веднъж благодаря на хората който бяха до мен в тази тежка за мен година обичам ви.

можете да ми пишете на: leveniliev@gmail.com