Female doing yoga and meditation outside

Човешката енергия е нещо не виждано, нещо неописуемо и нещо прекрасно.  Чрез  енергията ние хората комуникираме на друг език. Макар и доста хора да не я виждат, усещат или познават тя е винаги в нас . Но има добра и лоша страна. Според мен енергията в нас има лимит  и това може би е лошата страна, а добрата е, че тя може да се генерира, или казано по-просто, има начин да я напълним отново.

Сигурен съм, че има хора които без да познавате,  просто като ги зърнете за секунда те са ви направили лошо впечатление. Това аз наричам вземане на енергия от нас.

Сигурно се питате – „Добре какво, да не гледам хората или да стоя далеч от тях?”    А аз ви казвам – съвсем не .  Просто за да се справите с отнемането на енергия от вас от такъв тип хора има едно нещо, което аз правя и го намирам за успешно.  Когато срещнете  такъв тип хора просто надникнете в очите им. Не ги съдете по външния вид или по това, което ви дразни.

Когато гледате в очите вие изолирате всичко друго около него. Очите за мен са най-красивото нещо в човешкото тяло. Гледайки тях вие дори се зареждате с енергия.

Ако пък разговаряте с този  човек и вече сте започнали да го гледате в очите , опитайте просто да влезете в историята му. Опитайте просто да разговаряте с него на неговия език. Обикновено повечето хора разказват истории за минали преживявания или за бъдещи неща , за това просто опитайте да влезете в историята на този човек.  Не игнорирайте веднага думите му. Понякога историите са много хубави, поучителни и красиви, а вие просто трябва да я погледнете от друга гледна точка. Не е нужно веднага да правите лоши заключения за историята защото според вас тя е разказана от неприятен за вас човек. Сигурен съм, че ако същата е разказвана от ваш любим човек то тя ще ви направи голямо впечатление. Дори съм сигурен , че и ще попиете уроци от историята .

Често хабим енергия на вятъра, когато се впускаме в безмислени спореове. Обикновено споровете са за знаете „преди стана така” , „не ти направи така” или „той ми каза така”. Или в бъдеще време „той сега ще направи така”  или „аз мисля да напраря така”.

И винаги има някой, който да ви прекъсне и да ви даде акъл. Затова замислете се имали смисъл ? Хабите и хабите,  давате и давате енергия за нещо, което така или иначи няма да се случи, и така или иначе вече се е случило.  Но знаете ли, че когато спорите всъщност и двете страни са прави.  Защо ли ? Много просто,  защото двамата го гледате от различни гледни точки.  Замислете се,  че станалото вече е станало, просто вие гледате по един начин на случката и накрая резултата е наличен.  Опонента ви гледа от друга гледна точка и резултата за него пак е същия

Как да избегнете спора ? Също е лесно. Просто вникнете в гледната точка на опонента ви. Пресъздайте ситуацията по начина, по които той ви казва , опитайте да намерите правилните точки в ситуацията и всичко е решено.

А когато се съгласите с опонента си получавате добра обратна връзка и без да знаете получавате положителна енергия от самия него . Как става това ? Просто е,  намирате правилни точки в неговата гледна точка и получавате удоволетворение . Съгласявате се с него по-бързо от колкото той очаква и той се чувства победител. Така без да разбере той ви подарява енергия виждайки, че вие сте на неговото мнение. Той чувства сигурност, уважение към вас,  че вие сте с него и по този начин ви дава енергия. Опитайте не е трудно.  Аз започнах да тренирам на ден с по един, двама така наречени „енергийни вампира” за мен. Но мога да кажа, че сега тези хора не са по различни от мен. Те просто имат различни гледни точки.

 

 

Автор
Л. Илиев